Ohjaavat periaatteet

Opiskeluhuollolla tarkoitetaan opiskelijan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellyttämää toimintaa oppilaitosyhteisössä. Opiskeluhuollon toiminnan tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia sekä osallisuutta ja ehkäistä ongelmien syntymistä Toiminnan painopiste on…

Opiskeluhuollon kokonaisuus

Lähtökohdat ja tavoitteet  Opiskeluhuollon avulla tuetaan yhteisöllistä ja yksilöllistä hyvinvointia sekä terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön syntymistä. Siten edistetään lasten, oppilaiden ja opiskelijoiden mielenterveyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä edistetään esiopetus- ja oppilaitosyhteisön hyvinvointia. Opiskeluhuollon palveluilla tuetaan myös oppimista sekä tunnistetaan, lievennetään…

Koulun opiskeluhuolto

Kangasalla opiskeluhuollon toimintaa ohjaa ohjausryhmä, jonka muodostavat Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman ohjausryhmän asiantuntijat. Ohjausryhmä vastaa yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta, arvioinnista ja seurannasta. Ohjausryhmä kokoontuu vähintään kerran lukukaudessa ja asettaa vuosittaiset kehittämiskohteet palautteen perusteella kaupungin opiskeluhuollon toiminnalle. Opiskeluhuollon toimintaa ohjaa lisäksi…

Koulupsykologit

Koulupsykologit työskentelevät kouluilla osana yksilökohtaista oppilashuoltoa ja tarjoavat oppilaille opiskelijahuollon palveluja. Lisäksi koulupsykologit työskentelevät kouluilla osana yhteisöllistä opiskeluhuoltoa, jonka tavoitteena on tukea hyvinvoivaa kouluympäristöä ongelmien ennaltaehkäisemisen näkökulmasta. Opiskeluhuolto on toimintaa, jolla voidaan tukea yhteisöllistä ja yksilöllistä hyvinvointia, edistää mielenterveyttä ja…