Taidetila Terran näyttelyohjelmisto 2025
Taidetila Terrassa ja Sahalahden museomakasiinissa nähdään vuonna 2025 jälleen laaja kirjo kuvataiteen eri muotoja. Näyttelyt käsittelevät muun muassa valon ja energian matkaa, feminististä kritiikkiä, tilaa ja luonnon monimuotoisuutta. Luvassa on monipuolisesti maalaustaidetta, veistoksia, grafiikkaa, piirustuksia sekä valokuvia.
TAIDETILA TERRA
Marika Viskari: Valon matka, 27.1.–5.3.2025
Marika Viskari on Kangasalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija (YAMK). Hänet tunnetaan erityisesti puoliesittävistä ja ekspressiivisistä maalauksista, jotka kuvaavat kuvitteellisia maailmoja ja avaruuden maisemia. Näyttely Valon matka tutkii väriä, valoa, energiaa ja matkaa; väri on valoa, joka kulkee välillä valossa, välillä pimeässä. Näyttelyn keskeinen teema on, miten kaikella maailmankaikkeudessa on oma energiansa, värähtelytaajuutensa ja elämänkaarensa.
Timo Höyssä: Extrude/Exude, 13.3.–23.4.2025
Timo Höyssä on Vesilahdella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija (AMK), joka leikittelee teoksissaan muun muassa käsityöperinteillä, kierrätysmateriaaleilla ja keramiikalla. Hänen mielikuvitukselliset, kallopohjaiset tekstiiliveistoksensa ovat täynnä värikkäitä materiaaleja, jotka pursuavat ja tihkuvat kasoiksi ajatuksia, tunteita ja materiaa katsojan silmien edessä.
Seppo Alanissi: Sinun juuresi eivät ole minun, 2.5.–4.6.2025
Seppo Alanissi on taidegraafikko ja kuvataiteilija (AMK), joka työskentelee pääasiassa tussi- ja sekatekniikkapiirrosten parissa. Hänen teoksissaan panpsykismin ja syväekologian teemat yhdistyvät arkaaiseen symboliikkaan ja itämerensuomalaiseen myyttiseen kuvastoon. Näyttely Sinun juuresi eivät ole minun koostuu 2020-luvulla syntyneistä piirroksista, joissa metsän tekstuurit ovat keskiössä.
Sini Kallio: Feminist Killjoys and Shrimp Cocktails, 12.6.–16.7.2025
Sini Kallio on tamperelainen kuvataiteilija, taiteen maisteri (TaM) ja taideopettaja. Hänen taiteensa yhdistää feminismiä, pinkkejä pintoja, eri tekstuureja, haute couture -muotia, pop-kulttuuria ja yhteiskunnallista kritiikkiä. Näyttely Feminist Killjoys and Shrimp Cocktails kokoaa yhteen teoksia, jotka tuomitsevat sukupuoleen perustuvaa arvottamista ja käsittelevät ylellistä elämäntyyliä.
Heli Valkama: Joku suunnittelee kasvattavansa jotain, 24.7.–27.8.2025
Heli Valkama on Lappeenrannassa asuva monialainen kuvataiteilija (AMK) ja muusikko, joka työskentelee taidegrafiikan, videon ja installaation parissa. Hänen teoksensa käsittelevät tilan- ja maankäytön teemoja. Näyttelyssä tilankäytön valinnat, normit ja vuorovaikutussuhteet nousevat keskiöön.
Soile Jääskeläinen, Merja Palin, Tiina Poutanen & Annu Salminen: Vuoropuhelua luonnosta, 4.9.–8.10.2025
Näyttelyssä on esillä neljän Kangasalla Valkeakoski-opistossa opettavan kuvataiteilijan luontoaiheisia töitä. Taiteilijat ovat Soile Jääskeläinen, Merja Palin, Tiina Poutanen ja Annu Salminen. Näyttely kutsuu katsojat kohtaamaan luonnon uusin silmin ja arvostamaan sen monimuotoisuutta. Esillä on akryyli- ja öljyvärimaalauksia, akvarelleja, grafiikkaa, sekatekniikkatöitä ja keramiikkaa.
Aleksi Matikainen: 16.10.–19.11.2025
Aleksi Matikainen on Seinäjoelta kotoisin oleva ja Tampereella asuva kuvataiteilija, joka käsittelee taiteessaan usein outouden ja unohduksen teemoja. Hän on opiskellut Limingan taidekoulussa ja Vapaassa taidekoulussa. Hänen työskentelynsä on kuin nuoralla kävelyä, jossa huojuminen on tärkeämpää kuin päätepiste. Taidetila Terrassa nähdään viime aikoina syntyneitä suurikokoisia öljy- ja akvarellimaalauksia.
Pirkanmaan Kuvakööri: 27.11.2025–3.1.2026
Pirkanmaan Kuvaköörin (PIKU) näyttelyssä esitellään kangasalalaisten valokuvaajien teoksia Kangasalta. PIKU, eli Pirkanmaan Kuvakööri, on Vapriikin kuva-arkiston vapaaehtoisryhmä, joka tallentaa valokuvin Pirkanmaata ja omaa kotiseutuaan ennalta sovittujen teemojen mukaisesti. Näyttelyn ensimmäinen osa on nähtävillä Museokeskus Vapriikissa kesällä 2025.