Vuoden nuori ja Vuoden vapaaehtoinen 2024


Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää vietetään vuosittain 5.12. Vapaaehtoisten päivän tarkoituksena on huomioida ja kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään tärkeästä työstä.

Kangasalla toimii lukuisia esimerkillisiä vapaaehtoistoimijoita, joiden aktiivisuus, sitoutuminen ja hyvä tahto mahdollistavat monipuolisten palvelujen tarjoamisen kaupunkilaisille. Haluamme tänä vuonna muistaa Vuoden nuorta ja Vuoden vapaaehtoista, jotka edistävät omalla toiminnallaan kangasalalaisten osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointia.

Anna oma ehdotuksesi Vuoden nuoresta ja/tai Vuoden vapaaehtoisesta 3.11. mennessä.

  • Vuoden nuori, joka on 13–20-vuotias, aktiivinen nuori tai saman ikäisten nuorten ryhmä, joka osallistuu vapaaehtoiseen toimintaan, edistää nuorten asioita omassa elinpiirissään sekä kannustaa myös muita toimimaan. Tästä pääset ehdottamaan Vuoden nuorta: https://forms.office.com/e/1bVJkE62xd
  • Vuoden vapaaehtoinen, joka järjestää ja organisoi yhteistä toimintaa, luo yhteishenkeä ja edistää omalla toiminnallaan kangasalalaisten hyvinvointia. Tästä pääset ehdottamaan vuoden vapaaehtoista: https://forms.office.com/e/VjZTfnZuSG

Hyvinvointijohtaja Kati Halosen nimeämä raati käy kaikki ehdotukset läpi ja valitsee molemmista kategorioista voittajan. Raadissa on Kati Halosen lisäksi nuorisotyön ja järjestötiimin edustus. Lisäksi raatiin kuuluu vuonna 2023 Nuorten äänet ja kyvyt esiin -palkintotilaisuudessa palkittu Kangasalan Vuoden aikuinen, Jorma Jussila.

Palkitseminen: Vuoden nuori palkitaan marraskuun nuorisovaltuuston kokouksessa ja Vuoden vapaaehtoinen palkitaan marraskuun järjestötreffeillä 14.11. Voittajien nimet julkaistaan Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 5.12. kaupungin nettisivuilla.

Lisätietoja:

Tytti Eromäki-Heino, nuoriso-ohjaaja p. 040 721 2004

Maiju Paajanen, osallisuuskoordinaattori p. 040 128 6420