Maksuttomassa SWAP!-tapahtumassa vaatekaappien nukkuvat helmet vaihdetaan uusiin lempivaatteisiin


Vaatteidenvaihtotapahtuma SWAP! järjestetään Tampere-talon Sorsapuistosalissa lauantaina 19.10.2024 klo 11–17. Tapahtuman sisäänkäynnin yhteydessä sijaitseva Korjauskahvila tarjoaa tapahtumakävijöille inspiroivaa oheisohjelmaa. Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampere-talo-konsernin kanssa.

Jo neljättä kertaa järjestettävä SWAP! on saavuttanut suuren suosion. Tapahtumissa on kiertänyt vuosien varrella yli 12 000 kiloa pirkanmaalaisten tarpeettomia vaatteita. Vaihdantaperiaatteella toimivassa tapahtumassa kävijät saavat omia tarpeettomia vaatteitaan vastaan vaatteidenvaihtoseteleitä. Seteleillä pääsee tekemään löytöjä Suomen suurimmalla vaatteidenvaihtoalueella, jossa yksi vaate, kenkäpari tai asuste maksaa yhden vaihtosetelin.

Ekokumppanien markkinointipäällikön Sanni Kouhin mukaan tapahtumalla on tärkeä merkitys käytettyjen vaatteiden arvon nostamisessa.

  • Oman vaatekaapin tarpeettomaksi jäänyt vaate voi olla jonkun toisen käyttäjän uusi lempivaate. Tavoitteenamme on näyttää SWAP!:n kävijöille konkreettisella tavalla, kuinka hyväkuntoisia ja laadukkaita käytettynä löydetyt vaatteet voivat olla.

Tapahtumassa järjestetään swappailun lisäksi inspiroivaa oheisohjelmaa. Tapahtuman sisäänkäynnillä sijaitseva Korjauskahvila tarjoaa toiminnallisia pisteitä, jotka inspiroivat huolehtimaan vaatekaapin aarteista, virkistävät ajatuksia tekstiilien hankintaan ja huoltoon liittyen sekä innostavat vaatteiden korjaukseen ja luovaan tuunaukseen. Korjauskahvilan järjestämisestä vastaavat EU-rahoitteiset kiertotaloushankkeet CARE – Circular Households ja TREASoURcE, joissa Ekokumppanit Oy on toteuttajana.

Vältä lauantain sisäänpääsyjono tuomalla vaatteita perjantain ennakkokeräykseen

Vaatteiden ennakkokeräys aukeaa jo edellisenä päivänä: vaatteita voi tuoda Tampere-talon Sorsapuistosaliin perjantaina 18.10.2024 klo 14–18 välillä. Tuotuja vaatteita vastaan saa vaatteidenvaihtoseteleitä, jotka käyvät maksuvälineenä lauantain tapahtumassa. Lauantaina vaatteita tuovat kävijät kulkevat tapahtuma-alueelle vastaanottopisteen kautta, josta voi myös lunastaa kaikille kävijöille maksuttomat kolme vaihtoseteliä. Ennakkokeräyksiin osallistuneet kävijät voivat kulkea jonottamatta suoraan vaatteidenvaihtoalueelle. Tapahtuma-alueelle kulku tapahtuu Tampere-talon pääsisäänkäynnin kautta.

Tapahtumaan voi tuoda vain hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Ilman uutta omistajaa jäävät vaatteet ohjataan Nextiili ry:n kautta ensisijaisesti hyväntekeväisyyteen Mahdollisuuksien talo ry:lle ja toissijaisesti tekstiilinkierrätykseen tai energiaksi.

 

Lisätiedot:

 Sanni Kouhi, markkinointipäällikkö, Ekokumppanit Oy (sanni.kouhi@tampere.fi, 044 430 9193)

Tapahtuman verkkosivut: https://ekokumppanit.fi/swap-vaatteidenvaihtotapahtuma/