Kangasala Areena otettiin käyttöön


Uudessa liikuntahallissa voi harrastaa muun muassa eri palloilulajeja ja ryhmäliikuntaa. Kangasala Areenaan mahtuu yhteensä lähes 700 katsojaa.

Kangasala Areena avautui käyttäjille Pikkolassa 2.9. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Pikkolan alueelle rakennettu uusi liikuntahalli on nyt otettu kokonaisuudessaan käyttöön.

Neuvottelut Pikkolan alueelle sijoittuvan liikuntahallin rakentamiseksi käynnistettiin jo vuonna 2021. Hankkeen aktiivisena käynnistäjänä toimi sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen, joka menehtyi hankkeen aikana. Mikan sydäntä lähellä oli kehittää Kangasalaa ja rakennuttaa muun muassa kauan toivottu liikuntahalli Kangasalan Pikkolaan.

Pikkolan alueelle rakennettu liikuntahalli on Kangasalan Liikunta ja hyvinvointikeskus Oy:n rakennuttama. Se koostuu kuntosalista ja liikuntasalista.  Kuntosalin toiminnasta vastaa yksityinen GOGO Express, joka avasi ovensa jo 14.8. Liikuntasalin puoli on nimetty Kangasala Areenaksi ja se avautui käyttäjille 2.9. Kangasala Areenan käyttövuorojen vuokraamisesta vastaa Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut. Kangasala Areenassa voi harrastaa muun muassa eri palloilulajeja ja ryhmäliikuntaa. Kangasala Areenaan mahtuu yhteensä lähes 700 katsojaa.

Kangasala Areenan liikuntasali. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Päiväaikaan Kangasala Areenan liikuntasalia käyttävät kaupungin opetuspalvelut, varhaiskasvatus ja liikuntapalvelut. Ilta-ajat on vuokrattu paikallisille urheiluseuroille, joiden käyttövuorot ajoittuvat arkisin klo 15.30–22.00 väliselle ajalle. Viikonloput on varattu eri lajien turnauksia ja pelejä varten. Myös LP Kangasalan naisten mestaruusliigajoukkue siirtyy harjoittelemaan ja pelaamaan sarjaottelunsa Kangasala Areenaan.

Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut on muuttanut virastotalosta Kangasala Areenan toiseen kerrokseen ja palvelee asiakkaita arkisin klo 9.00–15.00 välisenä aikana. Kangasala Areenan tiloista löytyy myös kokoushuone, jota voi varata sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Lisätiedot kokoustilasta ja muista tiloista: liikuntapalvelut@kangasala.fi.