Kangasala Pride-piknikkiä vietetään 14.6. Kangasalan torilla


Kangasalan ensimmäistä Pride-tapahtumaa vietetään perjantaina 14.6. klo 16–19 Kangasalan torilla rennon kaupunkipiknikin muodossa. Tule juhlistamaan moninaisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa! Tapahtuma on ilmainen, ikärajaton ja päihteetön.

Kangasalan nuorisovaltuusto järjestää yhdessä kaupungin nuoriso-, kulttuuri- ja kirjastopalveluiden kanssa kesäisen Pride-tapahtuman Kangasalan keskustassa perjantaina 14.6. klo 16–19. Kangasalan torille levittäytyvä kaupunkipiknik kutsuu viettämään aikaa musiikin, työpajojen ja rennon yhdessäolon merkeissä. Puhujina toritapahtumassa on Kangasalan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Irina Tuokko sekä Pirkanmaan SETA – Sinuiksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Kuisma.

Nuorten toive suvaitsevaisemmasta kaupungista

Kangasala Pride-piknikin idea on lähtöisin kaupungin nuorilta, ja nuoret ovatkin mukana järjestämässä tapahtumaa. Tuotannollista apua tarjoaa kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut, johon nuoriso-, kulttuuri- ja kirjastopalvelut kuuluvat. Paikalla on myös nuorisotila-auto Kyläkolli.

”Tapahtuman tarkoitus on luoda rentoa ja suvaitsevaa piknik-tunnelmaa Kangasalan keskustaan. Kuunnellaan musiikkia ja puheita, oleillaan tuoleilla ja vilteillä sekä nautitaan Pride-teemaisesta tekemisestä kuten rintanappipajasta”, kertovat Nuorisovaltuuston nuoret. 

Kohti tasavertaisempaa yhteiskuntaa

Pride-tapahtumien valtakunnallisena tavoitteena on, että jokainen tuntisi olevansa yhteiskunnan ja lainsäädännön edessä tasavertainen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Kangasalan nuorisopalveluiden Tytti Eromäki-Heinon mukaan tapahtuma vahvistaakin kaupungin asemaa suvaitsevana ja muut huomioon ottavana aktiivisena toimijana.

”Kangasalan kaupunkistrategia tähtää kasvattamaan toisia kunnioittavia ja suvaitsevia ihmisiä. Lähialueen kaupungeissa vastaavia tapahtumia on järjestetty jo aikaisempina vuosina. Samalla viikolla Tampereella pidetään myös Manse Pride -tapahtuma”, kertoo Eromäki-Heino.

Lisätiedot:

Nuorisovaltuusto nuvakangasala@gmail.com

Tytti Eromäki-Heino, nuoriso-ohjaaja
p. 040 721 2004

Sosiaaliset mediat:
@nuvakangasala
@kangasalannuorisopalvelut

***

Kangasala Pride-piknik perjantaina 14.6. klo 16–19

  • musiikki (DJ DSM)
  • Pajoissa Pride-teemaista tekemistä: rintanapit, helmikorut ja yhteisötaidetta
  • Puheenvuoroissa kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Irina Tuokko sekä Jari Kuisma (Pirkanmaan SETA -Sinuiksi ry. hallituksen pj.)
  • Tanssiduo V:CU. Jokaisella mahdollisuus myös esiintyä ”avoin lava” -periaatteella!

Nuorisovaltuuston KIOSKI palvelee tapahtuman ajan (pientä purtavaa ja juotavaa). Lisäksi jätskikioskilla Lovely Day jäätelöannos -tarjous. Paikalla myös nuorisotila-auto Kyläkolli.

Tervetuloa viihtymään ja hengailemaan!